Biografi

Veslemøy Fluge Berg er en av norges mest etterspurte sopraner. Hun fullførte sin mastergrad på Griegakademiet i Bergen høsten 2006, med toppkarakter på sin avsluttende sangeksamen. Veslemøy har også studert i USA og England.
Hun er en populær konferansier og underholder på selskaper og events. Hydro, Statoil, ABB, Vital og Rieber & Søn er blant mange fornøyde kunder. Veslemøy har opptrådt for HM Kong Harald og Dronning Sonja, på flere scener i Europa, og på musikkfestivaler i Skandinavia og Øst-Europa. Hun har sunget i hele Norge og ved flere anledninger i USA.
Veslemøy har mange opera-, operette- og musikalroller på sitt repertoar. Hun har sunget med Bergens Filharmoniske Orkester i Mozarts "Der Schauspieldirektor", har spilt hovedrollen "Mimi" i kritikerroste produksjon av Puccinis "La Boheme" i Bergen i 2007 og 2009 og ved flere musikalproduksjoner på Den Nationale Scene.
Hennes forkjærlighet for Edvard Griegs sanger har gitt henne mange konsertoppdrag på Troldhaugen, komponistens hjem. I flere år har Veslemøy vært sopran og forteller i sommerkonsertserien "Grieg i Bergen" - konsert og historier om Edvard Griegs liv og arbeid. I 2007, da 100-årsjubileet for Edvard Griegs død ble markert ga Veslemøy ut en CD med sanger av Edvard Grieg sammen med Audun Kayser, som fikk terningkast seks i Bergens Tidende.
Veslemøy har også et omfattende "ikke-klassisk" repertoar som inkluderer musikaler, folkesanger og jazz. Hun har sammen med saksofonist Pia Tømmernes, pianist Kristian Wedberg og bassist Peter Sæverud etablert gruppen Divas 'n gents, som planlegger et stort show i Bergen høsten 2011.
Veslemøy skriver sin egen musikk og arbeider som konsertarrangør. Hun har nylig startet opp 'Barnas kulturakademi' sammen med cellist/gitarist Werner Bryn; et kulturtilbud for barn i SFO-tiden. Sammen med kulturakademiet skrev og satte hun opp "Da Julenissen tok Bybanen" julen 2010; en kritikerrost forestilling som fylte Fana Kulturhus. Veslemøy spilte inn CD'en "Silhuetter" i 2005 med et lett klassisk repertoar i tillegg til egenkomponerte sanger, og jobber for tiden med to plateproduksjoner, samt en barnebok.


Informasjon & Booking

Hvis du vil vite mer eller ønsker å booke Veslemøy, ringer du 920 14 053 nå eller fyller ut vårt online bookingskjema.

© 2011 Veslemøy Fluge Berg